Pop-up bioscoop

Tijdens het Nederlands Film Festival van 27 september tot 5 oktober kan ook op het station worden genoten van een aantal korte films. Van 12.00 – 21.00 uur kunnen reizigers dagelijks plaatsnemen in de pop-up bioscoop op de eerste verdieping. Het NFF verzorgt de programmering van de films. De première van de films in de Pop-Up bioscoop vindt plaats op 27 september om 12.00 uur. De Pop-up bioscoop wordt dan geopend door Silvia van der Heiden, directeur Nederlands Film Festival en Mirjam Schokker, manager station Utrecht Centraal. Bezoekers aan deze opening kunnen vrijkaarten winnen voor de première van ‘Niemand in de stad’ van het Nederlands Film Festival in Pathe Rembrandt diezelfde avond.

Het NFF is een echt Utrechts evenement, dat op deze manier al start op het moment dat je met je trein aankomt in de stad. Naast de Pop-Up bioscoop staat ook de ‘Velo Electro’ in de stationshal. Een omgebouwde Velorex auto met schermen op het dak. In de Velo Electro worden korte trailers van de publiekspremières getoond, waaronder ‘Niemand in de stad’, ‘Superjuffie’ en ‘Sprekend Nederland’.

In de pop-up bioscoop kunnen reizigers gratis kennis maken met het prachtige Nederlandse filmaanbod van NFF. Er worden korte speelfilms, documentaires en animatiefilms vertoond. De bioscoop is voor iedereen gratis toegankelijk. De films duren 5 tot 15 minuten en zijn geschikt voor alle leeftijden. In totaal is er drie uur aan filmmateriaal. 

Station Utrecht Centraal wil een plek zijn waar mensen gastvrij ontvangen worden en ook prettig kunnen verblijven. De Pop-Up bioscoop is een verrassende en eigentijdse plek, waar mensen ontspannen kunnen wachten.

De Pop-Up bioscoop wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het OndernemingsFonds Utrecht.

Terug