Station Live: Oliver Alexander en Sofia Dragt

Deze vrijdagmiddag betreden weer twee super talenten het Station Live podium op Amsterdam Centraal: Oliver Alexander en Sofia Dragt. Beleef het mee van 16.30 tot 18.30 uur in de IJ-passage. 

Over Oliver Alexander
Tot die bewuste dag waarop hij naar zijn baas stapt en aangeeft te stoppen is Oliver Alexander Marketing Manager. Hij stopt om muzikant te worden. Aan dat moment gingen nachten vol twijfels, onzekerheid en piekeren vooraf. Want wie geeft er nu vrijwillig z’n baan op, middenin een economische crisis? Het besluit stond echter vast: zijn muziek moét naar buiten. Sinds dat moment gaat het hard met Oliver Alexander: hij rondt in 2013 met het hoogst mogelijke cijfer (A) een opleiding Songwriting aan de Berklee College of Music in Boston af en brengt een band vol ambitieuze muzikanten bijeen. In 2016 kiest Oliver Alexander bewust voor een nieuwe muzikale richting. De jazzinvloeden die nog gehoord konden worden op de Transmission EP zijn verruild voor een onversneden popgeluid. Net als zijn grote muzikale voorbeelden, waaronder Billy Joel en John Mayer, wil Oliver Alexander nieuwe genres en geluiden blijven verkennen.

Over Sofia dragt
Wanneer Sofia Dragt zingt en speelt, verschijnt een film voor je. Steeds een nieuwe, met een avontuurlijk verhaal en een verrassend plot. Logisch, want de inspiratie haalde ze uit deltavluchten en nu vooral uit de natuur. Die beelden vertaalt ze steevast naar bijzondere klanken en een warme sfeer. De jury van de Grote Prijs van Nederland schatte Sofia Dragt’s muziek al op waarde in; samen met haar band won ze in 2013 in de categorie Singing & Songwriting. De piano vormt nog altijd een kenmerkend element van Sofia Dragt’s muziek. Ook live weet Sofia Dragt je met haar muziek te betoveren. Of ze nu solo speelt of met band, je verdwijnt voor even uit de realiteit en stapt in je eigen film.
Terug