OV-poortjes gaan sluiten, maar het station blijft gewoon open!

Na een positieve driedaagse proef in september, gaan de poortjes nu definitief sluiten.

Reis je niet met de trein en wil je naar de andere zijde van het station, gebruik dan een van de passages. De IJpassage is dagelijks geopend van 5.30 uur - 01:00 uur ('s nachts). De Amstelpassage is vanaf 1 december van 11:00 - 20:00 uur geopend. 

Weten hoe je kunt lopen? Bekijk dan dit filmpje

Ook de verschillende horecagelegenheden aan het eerste perron zijn bereikbaar zonder poortjes te passeren. Bezoekers kunnen gebruik maken van de nieuwe trappen vanuit de centrale hal die in mei dit jaar zijn geopend.

Wil je iemand uitzwaaien op het perron of even een boodschap doen bij één van de winkels binnen de poortjes, met een OV-chipkaart met NS-reisproduct en voldoende saldo kun je binnen het uur weer kosteloos uitchecken.

Minder zwartrijders, hoger veiligheidsgevoel

Op stations met gesloten poortjes geeft 89% van de reizigers aan zich veilig te voelen. Op stations zonder poortjes is dit 79%. Rond stations waar de poortjes gesloten zijn, zien we minder zwartrijders, de belangrijkste aanleiding voor agressie, en een verhoogd veiligheidsgevoel bij reizigers. We merken dat steeds meer reizigers gewend raken en de voordelen zien van de poortjes.

Terug