OV-fiets in Koninklijk Paleis Amsterdam

Om zijn 50ste verjaardag met de Nederlandse bevolking te vieren, stelt Koning Willem-Alexander het Koninklijk Paleis Amsterdam gratis 50 uur aaneengesloten open van 28 t/m 30 april. Tijdens deze 50 uur is een uiteenlopende selectie van iconische objecten te zien, die het leven in Nederland in de afgelopen 50 jaar in beeld brengen.  Vol trots kunnen wij bekend maken dat de OV-fiets één van de iconische objecten is bij deze tentoonstelling! Inmiddels is bekend gemaakt dat de tentoonstelling tot 14 mei te bezichtigen is. 

Beeldbepalend en symbool van reislust 
De keuze viel op OV-fiets omdat OV-fiets de afgelopen jaren beeldbepalend is geworden in het straatbeeld van Nederland, staat voor het succes van het Openbaar Vervoer en in zekere zin symbool is van de reislust van de Nederlander. Naast de OV-fiets zijn andere iconen in de tentoonstelling o.a. de wieg van Willem-Alexander. In deze Amsterdamse wieg sliepen veel Koninklijke baby’s van Prinses Juliana tot Prins Willem-Alexander, zijn broers en zijn dochters. 

Dwalen door het paleis
Ooit eens midden in de nacht door het Paleis willen dwalen? In de nachten van 28 en 29 april staan de deuren van het Paleis open. Naast het bezichtigen van de 50 unieke objecten is er ook een bruisend programma samengesteld met muziek, dans en beeldende kunst. Tot 14 mei is de tentoonstelling te bezichtigen. Meer info: www.WA50.nl
Terug