Ook auto's te huur op het station

1 Juli gaat de nieuwste vestiging van Sixt open aan de IJzijde van Amsterdam Centraal. Karen van den Boom, Managing Director van Sixt Nederland: “Internationale treinreizen worden normaal alleen gebruikt voor citytrips. Wij zijn er echter van overtuigd dat de trein een goed alternatief is voor het vliegtuig, wat de komst van de Eurostar naar Amsterdam aantoont. Sixt wil ook treinreizigers de extra mobiliteit van een auto bieden, zodat vanaf Amsterdam Centraal de rest van Nederland verkend kan worden.

De komst van Sixt is een mooie aanvulling op het reeds aanwezige service aanbod voor de (internationale) reiziger en bezoeker van Amsterdam en het station. Het service-aanbod aan de IJzijde van Amsterdam Centraal bestaat nu uit een apotheek, autoverhuur, fietsverhuur, wisselkantoor, toiletten, toeristinformatie, schoenmaker-, sleutel- en stomerijservice. 

Sixt richt zich met de nieuwe vestiging niet alleen op aankomende reizigers, ook voor de Amsterdammer is de nieuwe locatie erg gunstig. Karen van den Boom: “Het autobezit is in het centrum van Amsterdam is erg laag met 0,2 per huishouden. Wanneer er toch behoefte is aan het gebruik van een auto, biedt Sixt de juiste oplossing. De locatie op Amsterdam Centraal is ook voor hen gunstig, zeer goed bereikbaar uit alle delen van het centrum en de De Ruijterkade is voor deze kant van het centrum de belangrijkste route de stad uit.”

Om de reizigers en Amsterdammers kennis te laten maken met de nieuwe vestiging, geeft Sixt kortingsvouchers uit van €25,- aan de eerste honderd bezoekers met een ov-chipkaart.

Terug