Amber Gomaa en Midas treden op bij Station Live

Het pinksterweekend goed beginnen? Kom genieten van Amber Gomaa en Midas bij Station Live! Op vrijdagmiddag 2 juni van 16.30 tot 18.30 in de IJ-passage op Amsterdam Centraal.

Amber Gomaa
De Amsterdamse Amber Gomaa, van Egyptisch/ Nederlandse origine, is geen onbekende in de vaderlandse popwereld. Ze heeft haar sporen reeds verdiend als achtergrondzangeres van Alain Clark en Jett Rebel. Van 20-feet behind stardom stapt ze nu naar voren met een veelzijdig geluid. Niet alleen koppelt ze energieke rocksongs aan het eighties-geluid van Prince, ook schemert in haar werk de invloed door van Paul Simon (Graceland) in de vorm van indrukwekkende Afrikaans aandoende, opzwepende, sensuele polyritmiek.

Midas
De Amsterdamse zanger en gitarist Midas begint op zijn twaalfde met het maken van muziek. Hij speelt in verschillende bands en stopt op zijn zestiende met school om zich volledig op muziek te richten. Een jaar later wordt hij aangenomen op het Conservatorium van Amsterdam, waar hij zang en gitaar studeert. Tijdens zijn studie speelt Midas in rockband The Fudge, waarmee hij een album uitbrengt en de publieksprijs binnensleept bij De Grote Prijs van Nederland. Na het uiteenvallen van zijn band besluit Midas zich te concentreren op zijn solowerk. Hij verblijft een tijdje in Barcelona, New York, LA en Nashville en schrijft daar veel liedjes. Midas vindt zijn eigen geluid: (power)pop met folkinvloeden. 

Station Live biedt jong talent een kans om zich aan een nieuwe publiek te laten zien. Reizigers vinden het plezierig dat er iets te beleven valt op het station. Zo voelt reistijd meer als eigen tijd.
Terug